divendres, 12 d’agost de 2016

George

 Ei lectors! Avui us porto, per fi, una nova ressenya. Fa un parell de setmanes, al grup de Lectors Catalans, algú va proposar fer una Lectuna Conjunta d'aquest llibre. Feia moltíssim temps que el volia llegir, i quan van proposar llegir-lo tots a la vegada, no vaig dubtar ni un segon a apuntar-m'hi
 Títol: George

Autora: Alex Gino

Pàgines: 236

Idioma: Català

Idioma original: Anglès

Títol original: George

Saga: No

Editorial: Fanbooks

Gènere: Realista

Protagonista: George

Temps: Actualitat

Edat per la que el recomano: 8-12 anys
Quan la gent mira en George pensen que veuen un nen. Però ella sap que no és un nen. Ella sap que és una nena. George pensa que haurà de mantenir això en secret per sempre. Un dia la seva mestra anuncia que la seva obra de teatre serà Charlotte’s Web. George realment, realment, realment vol ser Charlotte a l’obra. Però la mestra diu que ella ni tan sols li pot fer una prova pel paper... perquè ella és un nen.Aquest llibre explica una història dura sobre transgènere vista des del punt de vista d'un nen de 8 anys. La trama és senzilla però aporta molts valors i et fa reflexionar.

La innocència i la senzillesa amb què està narrada la història la fan especial i molt bonica. Està escrita de manera senzilla, on no són habituals les descripcions llargues i detallades ni els diàlegs.

El George és un personatge que m'ha encantat, una persona dura, valenta, que des del principi té clar qui és i com se sent i res del que li puguin dir els altres la fa canviar d'opinió.

Crec que tots els personatges estan molt ben construïts i malgrat les poques pàgines amb les quals compta el llibre, totes les personalitats queden ben definides i clares.

Tot i que la història m'ha agradat molt, he de dir que se m'ha quedat curta. M'esperava més trama, un llibre molt més desenvolupat. Tanmateix, crec que s'hauria pogut treure molt més de suc de la història. És per això que recomano el llibre sobretot a persones més joves (de 8 a 12) per donar a conèixer el transgènere des d'un punt de vista innocent però a la vegada molt profund i que dóna lloc a moltes reflexions. Amb això no vull dir que si tens més de 12 anys no llegeixis aquest llibre o que, si ho fas, no el disfrutaràs, ni molt menys. Si tens oportunitat de llegir-lo fes-ho, perquè t'asseguro que no te'n penediràs.

Si és cert que a George no hi trobaràs una història rebuscada, una trama amb girs, intriga, i una gran informació sobre el transgènere, no. Però sí que hi trobaràs una història tendra, senzilla, innocent i bonica sobre un nen de 8 anys que no pot ser el que és.3'5/5

Un llibre carregat de valors on es mostra un cas de transgerene explicat de forma clara, amb un protagonista adorable. Una lectura senzilla, curta, ràpida, que no t'arrepentiras de llegir. Tot i això, un llibre del que m'esperava molt més i que m'ha deixat confosa i amb ganes d'informar-me més sobre el tema.


Fins le propera!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada