diumenge, 25 de setembre de 2016

Algo tan sencillo como darte un beso

Ei lectors! Avui us porto una nova ressenya!
 
Títol: Algo tan sencillo como darte un beso

Autor: Blue Jeans

Pàgines: 529

Idioma: Castellà

Saga: Sí (2/3)

Editorial: PlanetaGènere: Realista

Protagonista: Elena, David, Manu, Iria, Ainhoa, Julen, Oscar i Toni.

Temps: Actualitat

Edat per la que el recomano: A partir de 12 anys

El David, l’Elena, l’Òscar, l’Iria, el Julen, el Manu, l’Ainhoa i el Toni, els nois del passadís 1B, tornen a la residència Benjamí Franklin després de les vacances de Nadal. Amb ells, també les noves parelles: el David i l’Elena, la Marta i el Martín, que segueixen endavant amb la seva relació. Però no hi són tots, falta la Nicole, que va haver de marxar a València amb la seva família, després de sofrir una agressió xenòfoba a l’Starbucks on treballava. Els nois la troben molt a faltar i ella desitja tornar, però la seva família no vol ni sentir parlar del tema; encara tenen por pel que va passar. Encara que aparentment tot segueix igual, els nois s’enfrontaran en aquest nou trimestre a
les més dispars situacions..Seguint la línia de tots els llibres d'aquest autor, aquest llibre m'ha agradat moltíssim. Ha estat una lectura entretinguda, fresca però a la vegada molt elaborada i amb uns personatges molt propers.

"El tiempo perdido no regresa y los errores cometidos no tienen vuelta atrás"

La trama que presenta aquesta segona part és diferent del que solen ser els anteriors llibres que s'han publicat de Blue Jeans. Tot i que l'amor no deixa de ser l'element principal del llibre, i, si no t'agrada aquest gènere, no te'l recomanaria especialment, aquest llibre explica un fet misteriós que et manté intrigat durant tota la lectura (a mi em va fer una mica de por inclús) i que la fa més interessant.


 "De historias, de marcas. De vivencias que dan lugar a tatuajes. De tatuajes que simbolizan recuerdos inolvidables. Recuerdos que se transforman en huellas que son imposibles de borrar."Sobre l'autor... No tinc gaire cosa a dir. Blue Jeans és un autor que gaudeixo moltíssim i el tipus de llibre que escriu m'agrada molt.


"Hay sonrisas que esconden más de lo que muestran."

El llibre està escrit d'una manera que enganxa moltíssim i fa que no puguis parar mai de llegir. Cada capítol parla d'un membre del grup diferent i el final de cada capítol et deixa molt intrigada i, si vols saber com continua, t'has de llegir tots els capítols que hi ha entremig, que parlen sobre els altres personatges, els quals també t'enganxen i així successivament fins que t'acabes el llibre.

"Un mundo lleno de signos, de señales, de problemas, de dias y noches con pensamientos que van i vienen, hurgando. Excavando en el fondo de sus ideas. Ideas distintas y sentimientos impossibles. Un mundo de sonidos. Sonidos musicales, ambiguos, irreverentes... Sonidos como ese que oye."

Els personatges són molt realistes i tenen personalitats molt diferents. Havia llegit Tan senzill com tuitejar t'estimo l'estiu passat i retrobar-me amb el David, l'Elena, l'Òscar, l'Iria, el Julen, el Manu, l'Ainhoa i el Toni ha sigut genial i ja d'entrada em vaig sentir molt propera a ells. Cada un té una petita trama a part de la trama principal i al final els acabes agafant molt d'afecte a tots.

"Cuando veas un unicornio azul, no te preguntes por qué ves un unicornio, sino por qué es azul."

El llibre, igual que l'anterior de la saga, tot i tenir un nombre de pàgines considerable, es llegeix molt ràpid i no és gens dens ni complicat.

"Todos los laberintos tienen salida. Aunque esa salida no siempre es facil de encontrar."

Com tots els llibres de l'autor, Algo tan sencillo como darte un beso torna a fer-me passar una bona estona, a atrapar-me per complet i a convertir-se en una de les millors lectures d'aquest any.

"Ojalá supieramos qué sucederia un segundo antes de que suceda. Ojalá encontráramos la salida antes de saber el camino. Ojalá nos mirásemos cada vez que el otro mira. Ojalá la vida fuera algo tan sencillo como darte un beso."4,5/5

1 comentari: